Meer dan zestig procent van de grote wereldwijd opererende digitale bedrijven investeert op dit ogenblik (september 2019) in blockchainprojecten. Veel mensen associëren de blockchain alleen maar met virtuele valuta. En dat is jammer. Blockchaintechnologie draait niet alleen maar om cryptocurrency’s, maar draait om vertrouwen, snelheid, veiligheid en transparantie. Het betekent een geheel andere aanpak van digitale interacties en distributie van informatie. Maar hoe kunnen dergelijke technologieën nu precies worden gebruikt voor fysieke applicaties in de echte wereld? De complexiteit van blockchaintechnologie heeft ervoor gezorgd dat investeerders nog niet massaal stonden te springen om in startups te investeren. Langzaam maar zeker komt daar verandering in.
Online identificatieprocessen
Het internet heeft de wijze waarop we informatie delen fundamenteel veranderd. De huidige manier waarop we onze persoonlijke gegevens online distribueren naar anderen, gaat gepaard met behoorlijk wat veiligheidsrisico’s. Het internet was ooit bedoeld als een open netwerk waarop iedereen informatie met elkaar kon delen en waarop veel gemakkelijker met anderen kon worden samengewerkt. Echter was het internet nooit bedoeld voor online identificatieprocessen. Vandaag de dag zijn we de controle over onze persoonlijke data volledig verloren. Veel websites bieden gratis content aan in ruil voor die persoonlijke informatie, maar wat er vervolgens met onze gegevens gebeurt? Joost mag het weten!
Self-managed identity
De meeste mensen accepteren de lange en ingewikkelde voorwaarden meestal direct, zonder er ooit één letter van te lezen. We geloven het wel en vinden het prima dat er bepaalde informatie over ons wordt verzameld, in ruil voor gratis diensten of content. Wat we ons echter niet goed genoeg realiseren is dat deze data wordt opgeslagen in allerlei data-silo’s, waarop we geen enkel zicht meer hebben. Wanneer we zelf de controle kunnen behouden over deze data, dan kunnen we zelf bepalen met wie, wanneer en onder welke voorwaarden we deze informatie delen met anderen. Daarom is er behoefte aan blockchain-oplossingen die de controle over data teruggeven aan de burgers en consumenten en de bescherming van de online identiteit kunnen garanderen. “Self-managed identity” is zonder enige twijfel een van de meest veelbelovende toepassingen van blockchaintechnologie. Startups die zich hebben toegelegd op de ontwikkeling van deze innovatieve toepassingen voor digitale identiteit, zijn dan ook voortdurend op zoek naar investeerders die bereid zijn om de ontwikkeling van decentrale applicaties te financieren.
Samenwerking tussen Bitcoin Bay en BitAngels
De Canadese blockchain startup Bitcoin Bay gaat een samenwerking aan met BitAngels, een platform dat zich specifiek richt op investeringen in blockchaintechnologie. Bitcoin Bay ontwikkelt veelbelovende schaalbare blockchain-oplossingen die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. Naast de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties zoals smart contracts en het adviseren op het gebied crypto, organiseert Bitcoin Bay ook evenementen zoals hackatons, workshops en blockchain-conferenties. BitAngels biedt niet alleen ondersteuning aan ervaren blockchainontwikkelaars, maar ook aan bedrijven en andersoortige organisaties. Door de samenwerking met Bitcoin Bay moet het eenvoudiger worden om investeerders, startups en blockchain-community’s wereldwijd aan elkaar te verbinden.
Bloeiend, solide blockchain-ecosysteem
De investeringen in blockchaintechnologie vinden plaats op een nog sterk ongereguleerde markt. Partnerschappen zoals deze creëren meer duidelijkheid voor zowel startups als investeerders. Michael Terpin, een van de oprichters van BitAngels dat werd opgericht in 2013, wil werken aan een bloeiend solide blockchain-ecosysteem. Terpin investeert niet alleen in blockchain-applicaties, maar adviseert technologiebedrijven ook over de toepassingsmogelijkheden voor de industrie. BitAngels heeft inmiddels al de nodige ervaren op het gebied van crypto-investeringen. Het platform is namelijk onderdeel van de Transform Group die de afgelopen jaren al meer dan honderd succesvolle Initial Coin Offerings (ICO’s) heeft ondersteund, waaronder Ethereum, Aion, Maidsafe, Neo, Lisk, WAX, Golum, Factom, Augur en Aeternity. Van de samenwerking tussen de twee platformen wordt dan ook veel verwacht.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!
Laat een reactie achter