Decentralized Exchange

Een DEX (Decentralized Exchange) is een gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs, waarop gehandeld kan worden met cryptomunten zonder tussenpersonen. In tegenstelling tot ‘gecentraliseerde’ handelsplatformen, beheren gebruikers op een DEX zelf hun crypto-activa. Het beheer van de cryptocurrency’s gebeurt vaak via smart contracts op de blockchain. Doordat er geen centrale partij nodig is om het proces te controleren, zijn transacties over het algemeen veilig en transparant. DEX’en bieden meer privacy en gebruikers hoeven meestal geen uitgebreide verificatie te doorlopen.

 

DEX, Decentralized Exchange

 

Liquiditeitspools

Bovendien kunnen gebruikers op een DEX direct crypto-activa ruilen via zogenaamde ‘liquiditeitspools’, waardoor er minder vertragingen zijn. Liquiditeitspools zijn verzamelingen van crypto-activa die door gebruikers op een platform worden gestort om het handelen op een DEX mogelijk te maken. Deze pools zorgen ervoor dat er altijd voldoende activa beschikbaar zijn voor snelle en soepele transacties. Gebruikers die cryptomunten aan zo’n pool toevoegen, worden ‘liquidity providers’ genoemd en verdienen beloningen, zoals een deel van de transactiekosten. Liquiditeitspools zijn zeer belangrijk voor de werking van automatische market makers (AMM), omdat ze het mogelijk maken om zonder tussenkomst van traditionele orderboeken te handelen. DEX’en spelen dan ook een belangrijke rol in de groeiende DeFi (Decentralized Finance)-wereld en bieden een alternatief voor de traditionele handelssystemen.

 

Impermanent loss en verminderde liquiditeit

DEX’en hebben echter ook een aantal nadelen. Een groot risico van handelen op een DEX is ‘impermanent loss’, waarbij liquidity providers verlies kunnen lijden door koersschommelingen. Bovendien is er minder toezicht en regulering waardoor gebruikers kwetsbaarder zijn voor hacks of fraude. Een ander risico is dat DEX’en vaak vereisen dat gebruikers hun eigen privésleutels beheren. Dit vereist technische kennis en een fout kan leiden tot verlies van je crypto-activa. Om die reden is een DEX minder toegankelijk voor beginners. Bij een DEX beheer je zelf je cryptomunten via je eigen wallet. Je hoeft je munten dus niet aan de beurs toe te vertrouwen.

 

CEX

Bij ‘gecentraliseerde’ exchanges (zoals bijvoorbeeld Coinbase, Kraken of Bitvavo) worden de fondsen centraal beheerd, waarbij de beurs de controle over je crypto-activa heeft. Gecentraliseerde crypto-handelsbeurzen worden ‘Centralized Exchange’ (CEX) genoemd. Een CEX fungeert als een centrale partij die de transacties faciliteert en bewaakt. Je moet je identificeren (KYC-procedures) en de beurs heeft controle over je account. Een DEX is ‘trusless’ , wat betekent dat je direct peer-to-peer kunt handelen zonder tussenkomst van een centrale partij en vaak zonder identiteitsverificatie. Doordat gebruikers bij een DEX zelf hun fondsen beheren is het risico op hacks van de beurs zelf lager. Een CEX is meestal kwetsbaarder voor hacks, omdat deze doorgaans grote hoeveelheden crypto-activa beheren.

 

Crypto-trading, DEX

 

Wat is het verschil tussen een gecentraliseerde handelsbeurs en een DEX?

Het belangrijkste verschil tussen een gecentraliseerde handelsbeurs en een DEX ligt in hun operationele structuur. Gecentraliseerde beurzen (CEX’en) fungeren als tussenpersonen en houden de activa en de persoonlijke informatie van gebruikers vast. Bovendien ‘matchen’ ze koop- en verkooporders op hun eigen centrale servers. Deze centralisatie vergroot het risico op hacking, fraude en tussenkomst van regelgevende instanties. DEX’en daarentegen bewaren geen fondsen of persoonlijke gegevens van gebruikers. De transacties vinden rechtstreeks tussen gebruikers plaats en worden gefaciliteerd door smart contracts.

 

Minder kans op hacking

Deze gedecentraliseerde aanpak vermindert het risico op hacking en biedt gebruikers meer privacy en controle over hun bezittingen. Omdat gedecentraliseerde crypto-handelsbeurzen geen geld of persoonlijke gegevens van gebruikers bewaren, wordt het risico op hacking en datalekken dus aanzienlijk verminderd. Gebruikers behouden de volledige controle over hun activa, die worden opgeslagen in hun persoonlijke wallet, in plaats van op het platform. Deze decentralisatie minimaliseert de kans op grootschalige aanvallen die vaak gericht zijn op CEX’en.

 

Betere handelstarieven

Handelen op een DEX is vaak goedkoper dan handelen op een CEX. Doordat er geen tussenpersonen zijn en er gebruik wordt gemaakt van een automated market maker (AMM), kunnen de transactiekosten worden verlaagd. Bovendien kunnen DEX’s meestal betere handelstarieven bieden vanwege de aanwezigheid van liquiditeitspools, die de fondsen van meerdere gebruikers samenvoegen om transacties te vereenvoudigen. Tevens kan de liquiditeit variëren. De liquiditeit (vooral bij kleinere cryptomunten) op een DEX kan soms lager zijn dan op grote gecentraliseerde beurzen, waardoor de handelsmogelijkheden worden beperkt. Een DEX biedt dus meer controle en decentralisatie dan een CEX, maar vereist wel dat je de beurs vertrouwt met je fondsen.

Wat zijn de bekendste DEX’en?

De eerste DEX’en ontstonden rond 2014 toen de interesse in blockchaintechnologie groeide, maar pas met de komst van EtherDelta in 2017 begonnen gedecentraliseerde handelsbeurzen pas echt vorm te krijgen. Deze pioniers maakten het mogelijk om tokens peer-to-peer te verhandelen zonder tussenkomst van een centrale partij. Met de opkomst van Ethereum en smart contracts kregen DEX’en steeds meer functionaliteit. Het gebruik van automated market makers (AMM) en liquiditeitspools zorgde ervoor dat handelen op een DEX steeds aantrekkelijker werd. Bekende en populaire DEX’en zijn:

 

Uniswap logo, DEX

 

Uniswap

Uniswap (dat werd opgericht in 2018) is een zeer populaire DEX die is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Dit platform maakt gebruik van smart contracts om de handel in crypto-activa mogelijk te maken, zonder tussenkomst van een centrale derde partij. Uniswap werkt met een automated market maker (AMM) systeem, waarbij gebruikers liquiditeit kunnen toevoegen aan liquiditeitspools in ruil voor transactiekosten. Hierdoor kunnen gebruikers hun tokens direct verhandelen via deze pools. Uniswap is vooral populair vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en gebruiksgemak.

ERC-20-tokens en layer 2

Door de uitgebreide liquiditeitspools kunnen gebruikers naadloos allerlei ERC-20-tokens (de token-standaard van Ethereum) verhandelen, zonder een account aan te maken. Deze DEX heeft zijn bereik vergroot en de transactiekosten verlaagd, door de integratie van zogenaamde ‘layer 2-oplossingen’ en verschillende blockchainnetwerken buiten Ethereum (cross-chain). Normaal gesproken kunnen blockchains niet direct met elkaar communiceren, maar met cross-chain-oplossingen kunnen ‘bruggen’ worden aangelegd, tussen de verschillende netwerken.

Interoperabiliteit tussen blockchains

Door het aanleggen van deze bruggen kunnen gebruikers crypto-activa van de ene blockchain naar de andere verplaatsen, zonder dat ze op een centrale beurs hoeven te vertrouwen. Cross-chain verbetert de interoperabiliteit tussen blockchains, waardoor gebruikers efficiënter kunnen handelen en deelnemen aan verschillende blockchain-ecosystemen. De toewijding van de Uniswap-DEX op het gebied van beveiliging en transparantie (inclusief regelmatige audits en open-soucecode) heeft zijn reputatie als betrouwbare en veilige gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs de afgelopen jaren dan ook flink versterkt.

UNI-token

UniSwap heeft zijn eigen native token: UNI, dat fungeert als het governance-token van het platform. UNI-houders kunnen stemmen over belangrijke beslissingen en wijzigingen binnen het UniSwap-protocol, zoals bijvoorbeeld updates, verbeteringen en de toewijzingen van fondsen. Hierdoor speelt UNI een cruciale rol in het gedecentraliseerde beheer van het platform. Tevens kan UNI worden gebruikt voor staking en het verdienen van beloningen binnen bepaalde DeFi-systemen. Het bezit van UNI-tokens geeft gebruikers dus meer invloed in de ontwikkling van UniSwap en de manier waarop het platform functioneert.

 

Kyber Network logo

 

Kyber Network

Kyber Network (dat in 2018 werd gelanceerd) is een gebruiksvriendelijke DEX die directe token-uitwisselingen tussen verschillende cryptocurrency’s mogelijk maakt. Dit gedecentraliseerde handelsplatform fungeert als een zogenaamde ‘liquiditeitsaggregator’, waarbij liquiditeit uit meerdere bronnen wordt verzameld om gebruikers de beste wisselkoersen te bieden. Kyber Network is net zoals Uniswap gebouwd op de Ethereum-blockchain en richt zich op het verbeteren van de efficiëntie en toegankelijkheid van DeFi. Gebruikers kunnen hun tokens zonder tussenpersonen verhandelen, en ontwikkelaars kunnen het protocol eenvoudig integreren in hun gedecentraliseerde applicaties (dApps). Hierdoor is Kyber Network inmiddels een belangrijk platform in de gedecentraliseerde financiële wereld geworden.

KNC-token

Kyber Network heeft een eigen native token: KNC. Het KNC-token wordt gebruikt voor verschillende functies binnen het platform. Zo speelt het token een belangrijke rol in het faciliteren van transacties en het belonen van liquiditeitsverschaffers op Kybers decentrale liquiditeitspool. Daarnaast kunnen KNC-houders deelnemen aan de governance van het netwerk door de stemmen op belangrijke voorstellen, zoals upgrades en nieuwe functies. KNC is deflatoir, wat betekent dat een deel van de tokens wordt vernietigd, om de waarde van de resterende tokens te ondersteunen.

Bancor logo, DEX

Bancor

Bancor is een gebruiksvriendelijke DEX die werd opgericht in 2017. Dit gedecentraliseerde handelsplatform biedt liquiditeitpools en automatische prijsberekeningen. Bancor was een van de eerste protocollen die automated market makers (AMM) introduceerde. Dankzij het unieke protocol en cross-chain liquiditeit, kunnen gebruikers hun tokens naadloos over verschillende blockchainnetwerken verhandelen. Net zoals Uniswap maakt ook Bancor gebruik van smart contracts om de prijzen van tokens automatisch aan te passen, afhankelijk van de vraag en het aanbod.

One-click staking

De Bancor-DEX is vooral populair vanwege het ‘one-click staking’ concept, waarbij gebruikers eenvoudig liquiditeit kunnen toevoegen en beloningen kunnen verdienen. Bancor richt zich met name op het verbeteren van liquiditeit voor kleinere tokens en het beperken van risico’s, zoals bijvoorbeeld impermanent loss. Impermanent loss treedt op wanneer de waarde van tokens in een liquiditeitspool fluctueert ten opzichte van hun waarde, als je ze gewoon had vastgehouden. Dit gebeurt doordat prijsveranderingen tussen de tokens in de pool leiden tot verliezen, wanneer je op een later moment je liquiditeit eruit haalt. Deze verliezen zijn ‘impermanent’ omdat ze pas ‘permanent’ worden als je de tokens daadwerkelijk opneemt uit de pool.

BNT-token

Bancor heeft zijn eigen native token: BNT. Het BNT-token speelt een centrale rol binnen het Bancor-ecosysteem en wordt gebruikt om liquiditeit te bieden in het netwerk, en om verschillende tokens onderling uit te wisselen via het Bancor-protocol. BNT fungeert als brug tussen verschillende cryptocurrency’s, waardoor naadloze transacties kunnen worden uitgevoerd, zonder een centrale beurs. BNT-tokens kunnen ook worden gebruikt voor staking. Door BNT te staken in liquiditeitspools, kunnen gebruikers beloningen verdienen, en wordt de liquiditeit binnen het netwerk versterkt. BNT is zo ontworpen dat het token dynamisch kan worden gebruikt in meerdere DeFi-toepassingen, waardoor de waarde van het token wordt verhoogd.

"</p

0x Protocol

0x Protocol (opgericht in 2017) is een open-source gedecentraliseerd protocol dat de handel in tokens op de Ethereum-blockchain mogelijk maakt. Dit platform is speciaal ontworpen om peer-to-peer transacties gemakkelijker te maken, zonder tussenkomst van een centrale partij. Bij de transacties wordt gebruikgemaakt van smart contracts. Dit protocol maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om zelf hun eigen DEX’en te bouwen. Gebruikers kunnen snel en efficiënt ERC-20 en ERC-721 tokens verhandelen.

Off-chain order matching en on-chain settlement

Het 0x Protocol maakt gebruik van zogenaamde ‘off-chain order matching’ en ‘on-chain settlement’. Bij off-chain order matching worden handelsorders buiten de blockchain verwerkt, waardoor transactiekosten en tijd kunnen worden bespaard. Pas wanneer een koper en verkoper een ‘match’ hebben, wordt de uiteindelijke transactie op de blockchain vastgelegd. Doordat alleen de uiteindelijke transactie op de blockchain plaatsvindt (on-chain settlement) kunnen transacties sneller en goedkoper worden uitgevoerd.

ZRX-token

Het 0x-protocol heeft zijn eigen token: ZRX, dat wordt gebruikt om de governance van het protocol te beheren. Daarnaast worden ZRX-tokens gebruikt om liquiditeitsverschaffers te belonen, die zorgen voor voldoende handelsvolume binnen het netwerk. Het token helpt bij het faciliteren van peer-to-peer transacties op verschillende DEX’en die het 0x-protocol gebruiken. ZRX zorgt dus niet alleen voor betrokkenheid bij de besluitvorming, maar stimuleert ook een efficiëntere werking van het 0x-protocol.

 

SushiSwap logo

 

SushiSwap

SushiSwap begon in 2018 als een Uniswap-kloon, maar deze DEX heeft inmiddels zijn eigen unieke functies ontwikkeld. Gebruikers kunnen er eenvoudig tokens ruilen zonder een centrale autoriteit. Met de liquiditeitspools kunnen zij hun tokens staken en verdienen aan transactiekosten. Bovendien heeft SushiSwap zijn eigen governance-tokens: SUSHI, waarmee token-houders invloed kunnen uitoefen op de ontwikkeling van het platform.

Yield farming en verschillende handelsstrategieën

SushiSwap focust zich sterk op de community en stimuleert gebruikers om actief bij te dragen aan de groei van de DEX. Het platform biedt onder meer innovaties zoals yield farming en verschillende handelsstrategieën. Door de gebruiksvriendelijke interface en cross-chain mogelijkheden is SushiSwap zeer toegankelijk voor zowel beginners als ervaren handelaren. Deze DEX blijft zich ontwikkelen en introduceert regelmatig nieuwe functies en partnerschappen, waardoor het een dynamisch platform op de cryptomarkt is.

 

Balancer logo, DEX

Balancer

Balancer is een intuïtieve, gebruiksvriendelijke, flexibele DEX en liquiditeitsprotocol die in 2020 werd gelanceerd. Dit platform biedt unieke liquiditeitspools met meerdere tokens, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om hun crypto-activa te diversifiëren. Met Balancer kunnen gebruikers verschillende gewichten toekennen aan de tokens in hun pool, waardoor ze meer controle hebben over hun investeringen. Het platform werkt met AMM’s waardoor transacties sneller en goedkoper kunnen worden uitgevoerd. Gebruikers kunnen aan transactiekosten verdienen door liquiditeit aan de DEX te verschaffen. Balancer heeft een eigen governance-token: BAL, waarmee token-houders kunnen stemmen over belangrijke beslissingen ten aanzien van het gedecentraliseerde handelsplatform.

 

Curve logo

Curve

Curve is een gebruiksvriendelijke DEX die in 2020 werd opgericht en zich richt op de handel in stablecoins. Deze gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs biedt lage ‘slippage’ en efficiënte swaps tussen verschillende stablecoins. Om die reden is Curve vooral populair onder handelaren die stabiliteit zoeken op de cryptomarkt. Slippage is het verschil tussen de verwachte prijs van een transactie en de prijs waarop de transactie daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Positieve en negatieve slippage

Er zijn twee soorten slippage: positieve en negatieve slippage. Bij positieve slippage krijgen handelaren een betere prijs dan verwacht. Een negatieve slippage daarentegen leidt tot een hogere prijs, wat voor handelaren uiteraard minder gunstig is. Slippage kan onder andere worden beïnvloed door factoren zoals liquiditeit en handelsvolume. Op DEX-platformen met een lage liquiditeit is de kans op slippage groter. Daarom kiezen veel handelaren voor DEX’en met hogere liquiditeit om de kosten te drukken. Om slippage te verminderen kunnen handelaren limieten instellen voor hun transacties, waardoor onverwachte prijsveranderingen kunnen worden voorkomen.

Geavanceerde algoritmes

Op het Curve-platform kunnen gebruikers liquiditeit verstrekken aan pools en verdienen aan transactiekosten. De DEX maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om de efficiëntie van swaps te maximaliseren, wat resulteert in snellere en goedkopere transacties. Door de focus op stablecoins is het platform ideaal voor handelaren die grote volumes willen verhandelen, zonder noemenswaardige prijsimpact.

CRV-token

Curve heeft zijn eigen governance-token: CRV, dat houders stemrecht geeft over belangrijke besluitvorming binnen het ecosysteem. Dit platform blijft continu innoveren met nieuwe functies en partnerschappen, en heeft een sterke community die sterk bijdraagt aan de groei van de gedecentraliseerde beurs. De integratie van Curve met verschillende andere DeFi-protocollen verbetert de liquiditeit en handelsopties.

 

PancakeSwap logo

PancakeSwap

PancakeSwap (gelanceerd in 2020) is een DEX die is gebouwd op de Binance Smart Chain. Deze gedecentraliseerde handelsbeurs biedt handelaren de mogelijkheid om tokens te ruilen met lage kosten en snelle transacties. Door de strenge beveiligingsmaatregelen en regelmatige audits wordt er een veilige handelsomgeving voor gebruikers gecreëerd. Ook PancakeSwap maakt gebruik van een automated market maker-model. Op deze DEX kunnen gebruikers liquiditeit verschaffen door hun tokens in pools te staken. Dit levert hen een deel van de transactiekosten op.

Ondersteuning van veel verschillende crypto-activa

Tevens kunnen gebruikers deelnemen aan yield farming en staking voor extra beloningen. PancakeSwap heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het platform zeer toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren handelaren. De DEX ondersteunt veel verschillende cryptocurrency’s, waardoor de keuze voor handelaren wordt vergroot. Bovendien organiseert PancakeSwap regelmatig evenementen en loterijen, waardoor de betrokkenheid van de community wordt bevorderd. Door de snelle groei en innovatieve functies van dit platform is PancakeSwap een van de populairste DEX’en in de DeFi-ruimte.

CAKE-token

PancakeSwap heeft een eigen native token: CAKE. Het CAKE-token wordt gebruikt voor verschillende functies, zoals staking en yield farming, waar gebruikers beloningen kunnen verdienen door liquiditeit te verstrekken. Tevens kunnen CAKE-houders deelnemen aan de governance van PancakeSwap en stemmen over voorstellen die de toekomst van het platform beïnvloeden. CAKE-tokens spelen ook een belangrijke rol in de zogenaamde ‘lotteries’ en NFT-marktplaats van PancakeSwap, wat het token een veelzijdige toepassing geeft binnen het ecosysteem. Met behulp van CAKE kunnen gebruikers actief deelnemen aan de groei en ontwikkeling van het platform, terwijl ze profiteren van verschillende beloningsmogelijkheden.

Lotteries

Lotteries zijn een spelelement binnen sommige DeFi-platformen, zoals PancakeSwap, waar gebruikers een kans wagen om grote beloningen te winnen. In het geval van PancakeSwaps lottery kunnen gebruikers met hun CAKE-tokens loten kopen. Elke loterijronde biedt een kans om aanzienlijke hoeveelheden CAKE te winnen, afhankelijk van het aantal deelnemers en ingezette loten. Het mechanisme werkt eenvoudig: gebruikers kopen een lot met een unieke reeks cijfers. Als de cijfers overeenkomen met de winnende reeks die willekeurig wordt gegenereerd, winnen ze een deel van de prijzenpot, of zelfs de volledige jackpot (afhankelijk van het aantal overeenkomende cijfers). Hoe meer cijfers overeenkomen, hoe groter de beloning. Deze lotteries zijn bedoeld om meer interactie en betrokkenheid te creëren binnen het platform, en bieden tevens een leuke kans om met wat geluk extra tokens te verdienen.

 

1inch logo, DEX

1inch

1inch (opgericht in 2019) is een DEX-aggregator die de beste prijzen vindt voor token-swaps, op verschillende gedecentraliseerde crypto-handelsbeurzen. Door orders over verschillende DEX’en te verdelen kunnen handelaren de gunstigste tarieven krijgen. 1inch heeft een eenvoudige, intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Gebruikers kunnen snel hun gewenste tokens invoeren en de beste prijzen zien. Het platform maakt gebruik van een efficiënt algoritme, waardoor handelaren hun transacties gemakkelijk kunnen optimaliseren. 1inch biedt geavanceerde functies, zoals limit orders en slippage-instellingen, voor meer controle over de transacties.

Integratie met verschillende DEX’en

1inch heeft een eigen token: 1INCH, dat wordt gebruikt voor governance en beloningen. Door gebruik te maken van smart contracts kunnen transacties veilig en efficiënt worden uitgevoerd. Doordat de DEX-aggregator kan worden geïntegreerd met verschillende DEX’en en er ondersteuning is voor verschillende tokens, kunnen de liquiditeit en handelsopties aanzienlijk worden verbeterd. 1inch is dan ook een populaire keuze onder handelaren.

 

Saber logo

Saber

De gedecentraliseerde handelsbeurs Saber werd in 2021 gelanceerd en richt zich net zoals Curve op de stablecoin-handel. Deze gebruiksvriendelijke DEX is gebouwd op het Solana-netwerk en biedt snelle en goedkope swaps tussen verschillende stablecoins. Het platform maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om lage slippage te garanderen. Op Saber kunnen gebruikers eenvoudig liquiditeit verschaffen aan liquiditeitspools en verdienen aan transactiekosten. De handelsbeurs is dan ook vooral een aantrekkelijke optie voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele rendementen.

Cross-chain swaps

Saber ondersteunt ook cross-chain swaps, waardoor de toegankelijkheid en liquiditeit worden vergroot. Cross-chain swaps verbeteren de handelservaring en bieden meer mogelijkheden voor rendement. Ze verminderen ook de afhankelijkheid van één enkele blockchain, waardoor de diversificatie wordt bevorderd. Handelaren kunnen snel reageren op prijsveranderingen op verschillende netwerken en zo hun kansen op winst vergroten. Bovendien dragen cross-chain swaps sterk bij aan de algehele groei van DeFi-ecosystemen. Ze stimuleren samenwerking tussen de ecosystemen en vergroten de adoptie van cryptomunten. Saber heeft een sterke community die bijdraagt aan de ontwikkeling van het platform. Door regelmatige updates en innovaties is Saber een relevante speler in de DeFi-sector.

SBR-token

Saber heeft een eigen native token: SBR. Het SBR-token speelt een belangrijke rol in het Saber-ecosysteem en wordt gebruikt om liquiditeitsverschaffers te belonen, die hun fondsen in de liquiditeitspools van Saber storten. Hierdoor kunnen gebruikers beloningen verdienen, terwijl ze helpen om de liquiditeit van het platform te verbeteren. Daarnaast fungeert SBR ook als governance-token, waarmee token-houders inspraak hebben in belangrijke besluitvormingsprocessen over de ontwikkeling van het platform.

 

DODO logo

DODO

DODO is een DEX die werd gelanceerd in 2020 en gebruikmaakt van een uniek Proactive Market Maker (PMM) model. Dit PMM-model zorgt voor een efficiënte prijsvorming en lagere slippage tijdens transacties. Met DODO kunnen handelaren gemakkelijk tokens verhandelen, zonder een centrale autoriteit. Deze gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs biedt efficiënte liquiditeitspools, waarmee gebruikers hun activa kunnen staken en verdienen aan transactiekosten.

Gebruiksvriendelijke interface

DODO heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het platform toegankelijk is voor zowel nieuwe als ervaren handelaren. Tevens ondersteunt de DEX verschillende blockchainnetwerken, waardoor de bereikbaarheid wordt vergroot. Ook DODO is sterk gefocust op de community. Gebruikers kunnen deelnemen aan governance via het DODO-token, waardoor ze invloed kunnen uitoefenen op besluitvormingsprocessen binnen het platform. Door voortdurende innovaties wint ook deze DEX stilaan aan populariteit.

DODO-token

Het DODO-token speelt een centrale rol in het DODO-ecosysteem en wordt gebruikt als governance-token. Daarnaast worden de tokens ingezet voor staking, waarbij gebruikers beloningen ontvangen. Het DODO-token stimuleert ook deelname aan liquiditeitspools en zorgt ervoor dat gebruikers beloond worden voor het verstrekken van liquiditeit aan het platform.

 

Synthetix logo, DEX

Synthetix

Synthetix is een gebruiksvriendelijk gedecentraliseerd platform dat synthetische activa aanbiedt. Deze DEX (die is gebouwd op de Ethereum-blockchain) werd in 2017 gelanceerd onder de naam Havven en later hernoemd naar Synthetix, om beter aan te sluiten bij de focus op synthetische activa. Synthetische activa zijn digitale versies van echte activa. Ze repliceren de waarde van onderliggende activa zoals bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen of valuta.

Profiteren van prijsbewegingen

Met synthetische activa kunnen handelaren profiteren van prijsbewegingen, zonder het fysieke activum zelf te bezitten. De synthetische activa (worden gecreëerd via smart contracts) en bieden handelaren dus een aantrekkelijke manier om te kunnen handelen in traditionele aandelen, terwijl ze in de cryptocurrency-ruimte blijven.

Hedging

Bovendien kunnen synthetische activa worden gebruikt voor ‘hedging’, waardoor risico’s kunnen worden beperkt. Hedging is een strategie om risico’s te verminderen en beleggers te beschermen tegen ongunstige prijsbeweging. Met behulp van hedging kunnen handelaren hun verliezen op de ene investering compenseren met winsten op een andere.

Synths en SNX-token

De synthetische activa van Synthetix (zogenaamde ‘Synths’) volgen de waarde van hun onderliggende assets, waardoor gebruikers kunnen profiteren van prijsbewegingen zonder eigenaar te zijn van de assets. De gedecentraliseerde handelsbeurs biedt ook liquiditeitsbeloningen voor gebruikers die Synths aanmaken. Hierdoor worden de deelname aan de DEX en de liquiditeit op de cryptomarkt verhoogd. Synthetix heeft een eigen governance-token: SNX, dat token-houders stemrecht geeft op belangrijke beslissingen.

 

Raydium logo

Raydium

Raydium is een DEX die in 2021 werd opgericht en is gebouwd op het netwerk van Solana. Dit platform biedt snelle en goedkope transacties en maakt gebruik van een unieke combinatie van een AMM en een orderboek. Met Raydium kunnen handelaren eenvoudig tokens ruilen en liquiditeit verstrekken aan pools, waardoor ze optimaal kunnen profiteren van transactiekosten en extra beloningen. Door de gebruiksvriendelijke interface is Raydium geschikt voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Cross-platform liquiditeit

Ook Raydium ondersteunt cross-platform liquiditeit, waardoor gebruikers toegang hebben tot meerdere DEX’en. Hierdoor worden de liquiditeit en handelsmogelijkheden aanzienlijk vergroot. Raydium heeft zijn eigen token: RAY, dat wordt gebruikt voor governance en staking. Door voortdurende innovaties en een sterke community blijft dit platform groeien in de DeFi-ruimte.

 

Orca logo, DEX

Orca

Orca is eenvoudige, intuïtieve, gedecentraliseerde handelsbeurs op het Solana-netwerk. Deze DEX (die in 2021 werd opgericht) staat bekend om zijn snelle en goedkope transacties. Orca maakt gebruik van een automated market maker, waardoor gebruikers eenvoudig tokens kunnen ruilen zonder tussenkomst van een orderboek. Net zoals bij de meeste DEX’en kunnen ook Orca-gebruikers liquiditeit verstrekken en beloningen verdienen. Orca heeft een eigen token: ORCA, en biedt functies zoals yield farming, waarmee gebruikers extra rendement kunnen behalen op hun investeringen. Het ORCA-token kan onder meer worden gebruikt voor staking, deelname aan governance-processen en liquiditeitsverstrekking. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid, lage kosten en hoge snelheid van Solana trekt Orca steeds meer gebruikers aan.

 

Apebond logo

ApeBond

ApeBond is een DEX die in 2021 onder de oude naam ‘ApeSwap’ werd gelanceerd op de Binance Smart Chain. Dit platform biedt gebruikers de mogelijkheid om snel en goedkoop tokens te ruilen met behulp van een AMM, waardoor de handel direct en zonder tussenpersonen plaatsvindt. ApeBond focust zich vooral op yield farming en staking, waarbij gebruikers hun cryptocurrency’s kunnen inzetten om beloningen te verdienen in de vorm van ‘ABOND-tokens’ (vroeger BANANA-tokens). De interface van ApeBond is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waardoor zowel beginners als ervaren handelaren zich er thuis zullen voelen. Naast token-swaps biedt ApeSwap ook loterijen en NFT-functies, waardoor de betrokkenheid van de community wordt vergroot. Door de lage kosten, snelle transacties en leuke extra functies groeit deze gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs snel in de DeFi-wereld.

Quickswap logo

QuickSwap

QuickSwap is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke DEX die in 2021 werd gelanceerd op het Polygon-netwerk. Dit platform biedt gebruikers snelle en goedkope token-swaps, dankzij de lage transactiekosten en hoge snelheid van Polygon. Ook QuickSwap maakt gebruik van een automated market maker, waardoor handelaren tokens automatisch kunnen ruilen zonder een orderboek. Deze gedecentraliseerde handelsbeurs heeft een lage slippage, waardoor de handel nauwkeuriger kan plaatsvinden. Gebruikers kunnen liquiditeit verschaffen aan verschillende pools en beloningen verdienen in de vorm van QuickSwap’s eigen token: QUICK. Het QUICK-token wordt onder andere gebruikt voor staking en governance. Door de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van QuickSwap is deze DEX geschikt voor zowel nieuwe als ervaren handelaren.

 

ShibaSwap logo

ShibaSwap

ShibaSwap is een gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs die is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Deze DEX (die in 2021 werd gelanceerd) is specifiek ontwikkeld door de Shiba Inu-community, en stelt gebruikers in staat om snel en veilig tokens te ruilen. ShibaSwap maakt gebruik van een AMM, waardoor transacties direct en zonder tussenpersonen kunnen worden uitgevoerd. Gebruikers van ShibaSwap kunnen deelnemen aan yield farming en staking om beloningen te verdienen.

SHIB en BONE

Deze DEX biedt verschillende belangrijke tokens, waaronder: SHIB en BONE. SHIB (een token dat ooit als memecoin werd gelanceerd) wordt vooral gebruikt om te handelen en te ruilen tegen andere tokens, staking en het verstrekken van liquiditeit. BONE wordt vooral gebruikt voor governance-processen, waardoor gebruikers kunnen stemmen over platformveranderingen. De interface van ShibaSwap is eenvoudig en toegankelijk.

 

dYdX logo, DEX

dYdX

dYdX is een DEX voor geavanceerde crypto-handel die in 2017 werd gebouwd op het Ethereum-netwerk. Deze gedecentraliseerde handelsbeurs biedt verschillende functies zoals margin trading, perpetual contracts en spot trading. Hierdoor kunnen handelaren profiteren van hefboomwerking en complexe handelsstrategieën zonder tussenpersonen. Hefboomwerking stelt handelaren in staat om met geleend geld grotere posities in te nemen dan hun eigen kapitaal. Dit kan winsten vergroten (maar ook verliezen), waardoor het risico aanzienlijk toeneemt.

Margin trading

Marging trading is een krachtige, maar riskante handelsstrategie die handelaren in staat stelt om met geleende activa te handelen. Dit vergroot de koopkracht en stelt handelaren in staat om grotere posities in te nemen. Bij marging trading wordt een bepaalde hoeveelheid eigen vermogen (de margin) gestort, en de rest van het bedrag geleend van het platform. Hierdoor kunnen handelaren winsten behalen door prijsbewegingen, zelfs met een kleinere initiële investering.

Goed risicobeheer

Echter, is margin trading niet zonder risico. Verliezen kunnen snel oplopen, vooral als de markt tegen je in beweegt. Daarom is het erg belangrijk om zeer voorzichtig te zijn als je deze handelsstrategie gaat toepassen. Door goed risicobeheer en het gebruik van ‘stop-loss orders’, kunnen de eventuele verliezen worden beperkt. Een stop-loss order is een type handelsorder dat automatisch een positie sluit wanneer een bepaalde prijsgrens is bereikt.

Perpetual contracts

Perpetual contracts zijn een type financiële derivaten die veel op de cryptomarkt worden gebruikt. Ze lijken op traditionele futures-contracten, maar hebben geen vervaldatum. Hierdoor kunnen handelaren de positie zo lang aanhouden als ze willen. Met perpetual contracts kunnen handelaren speculeren op de prijsbewegingen van een bepaalde cryptocurrency. Ze kunnen long- of shortposities innemen, afhankelijk van hun verwachtingen van de markt. Dit biedt mogelijkheden voor zowel stijgende als dalende markten.

Funding fee

Een belangrijk kenmerk van perpetual contracts is de ‘funding fee’, die periodiek wordt betaald door de ene partij aan de andere. Dit zorgt ervoor dat de prijs van het contract dicht bij de onderliggende activa blijft. Perpetual contracts zijn populair vanwege de hefboomwerking die ze bieden. Hierdoor kunnen handelaren met een kleinere investering grotere posities innemen. Echter, geldt net zoals bij margin trading dat ook bij perpetual contracts de risico’s op verliezen groot kunnen zijn.

Spot trading

Spot trading is de meest directe vorm van handelen op de financiële markten en biedt handelaren de mogelijkheid om direct in te spelen op prijsbewegingen en marktkansen. Bij spot trading kopen en verkopen handelaren cryptomunten (of andere activa), tegen de huidige marktprijs. De transacties worden onmiddellijk uitgevoerd en de activa direct geleverd. Spot trading is relatief eenvoudig en transparant. Handelaren weten precies wat ze betalen en ontvangen, zonder verborgen kosten of complexiteit. Hierdoor is spot trading geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Geen hefboomwerking

In tegenstelling tot derivaten (zoals futures of options) is er bij spot trading geen hefboomwerking. Handelaren kunnen alleen investeren wat ze hebben, waardoor het risico beperkt blijft. Spot trading is dan ook een relatief veilige en eenvoudige manier om actief aan de cryptomarkt deel te nemen.

Zk-rollups

dYdX-gebruikers behouden altijd de controle over hun fondsen, waardoor het vertrouwen in het platform wordt vergroot. De DEX hanteert lage kosten en snelle transacties door gebruik te maken van layer 2-schaalbaarheid via zogenaamde ‘zk-rollups-technologie’. Zk-rollups gebruiken ‘zero-knowledge proofs’ (nulkennisbewijzen) om te verifiëren dat de transacties correct zijn, zonder dat alle details op de blockchain hoeven te worden opgeslagen. Door het toepassen van deze technologie kan het platform transacties ‘off-chain’ verwerken, terwijl de beveiliging en decentralisatie van de Ethereum-blockchain behouden blijven. Door de off-chain verwerking kunnen de transacties veel sneller (duizenden transacties pers seconden) worden uitgevoerd tegen lagere kosten.

dYdX-token

De dYdX-DEX heeft een eigen governance-token: DYDX (voorheen ethDYDX), dat wordt gebruikt voor staking en voor het stemmen over platformverbeteringen. Hierdoor is het platform aantrekkelijk voor zowel handelaren als investeerders die actief willen bijdragen aan de ontwikkeling van dYdX.

 

THORChain logo

THORChain

THORChain is een interoperabele DEX met een innovatief ontwerp die de liquiditeit tussen verschillende blockchains vergemakkelijkt. Deze gedecentraliseerde crypto-handelsbeurs (die in 2018 werd opgericht) stelt gebruikers in staat om crypto-activa te ruilen, zonder tussenpersonen. Dit gebeurt via het RUNE-token, dat als belangrijkste brandstof van het netwerk fungeert. Ook THORChain gebruikt een automated market maker-model, waardoor gebruikers liquiditeit kunnen verstrekken aan verschillende pools en in ruil daarvoor beloningen ontvangen. Dit verhoogt de toegankelijkheid van liquiditeit voor handelaren en investeerders.

Controle over de fondsen

Een van de voordelen van THORChain is de mogelijkheid om cross-chain swaps uit te voeren. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig activa van verschillende netwerken ruilen, zonder dat ze de controle over hun fondsen verliezen. Door zijn focus op decentralisatie, robuuste beveiligingsmodel en gebruiksgemak is THORChain populair onder veel crypto-handelaren.

 

OKX logo, DEX

OKX

OKX (opgericht in 2017) is een van de grootste crypto-handelsbeurzen ter wereld en biedt een breed scala aan handelsdiensten aan, waaronder spot trading, futures en margin trading. Handelaren kunnen verschillende cryptocurrency’s verhandelen en profiteren van lage handelskosten. De handelsbeurs staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde functies. OKX biedt ook tools zoals spot trading bots en staking-mogelijkheden voor extra rendement.

Snap-handelsmodus

Het platform biedt verschillende DeFi-functies, waaronder de ‘Snap-handelsmodus’, waarmee handelaren snel tokens kunnen omwisselen op het Ethereum-netwerk, zonder dat er gaskosten betaald hoeven te worden. De snap-functie werkt via het UniswapX-protocol van Uniswap, een protocol dat speciaal is ontworpen om handelaren die tokens willen ruilen, de best mogelijke deal te bieden door liquiditeit uit verschillende bronnen samen te voegen.

Hoog veiligheidsniveau

Veiligheid heeft bij OKX de hoogste prioriteit en het platform hanteert dan ook sterke beveiligingsmaatregelen en een fondsenbeveiligingsprogramma. Het platform ondersteunt meerdere talen en heeft een wereldwijd bereik. OKX heeft zijn eigen utility token: OKB, dat aan gebruikers verschillende voordelen biedt (zoals verlaagde handelskosten en toegang tot exclusieve functies). Dit maakt OKX een veelzijdige en aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren handelaren.

 

SunSwap logo

SunSwap

SunSwap is een DEX die in 2020 werd gelanceerd en draait op de TRON-blockchain. Op dit platform kunnen gebruikers crypto-activa verhandelen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Ook SunSwap maakt gebruik van liquiditeitspools en AMM’s. Gebruikers kunnen liquiditeit verstrekken door hun tokens in pools te storten. In ruil daarvoor ontvangen ze beloningen in de vorm van transactiekosten en SunSwap-tokens, waardoor de deelname aan het netwerk wordt gestimuleerd en de liquiditeit van het platform wordt vergroot.

 

SpookySwap logo

SpookySwap

SpookySwap is een populaire DEX die draait op het Fantom-netwerk. Deze gedecentraliseerde exchange biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende tokens direct met elkaar te verhandelen, zonder tussenkomst van een centrale partij. Het Fantom-blockchainnetwerk heeft een hoge verwerkingssnelheid en is ontworpen voor snelle, efficiënte en betaalbare transacties. SpookySwap maakt gebruik van een AMM-model en liquiditeitspools, die worden gevuld door gebruikers die tokens storten en daarmee transactiekosten verdienen. De prijzen van tokens worden automatisch bepaald door een wiskundige formule op basis van de verhouding van tokens in de pool.

BOO-tokens

SpookySwap biedt yield farming- en staking-mogelijkheden en heeft een eigen native token: BOO. Gebruikers kunnen hun BOO-tokens ‘staken’ of ‘farmen’ om hun passieve inkomsten te maximaliseren en extra beloningen te verdienen. Het platform biedt verschillende ‘bruggen’ om gemakkelijk tokens van andere netwerken naar de Fantom-blockchain over te zetten, waardoor de interoperabiliteit wordt vergroot. SpookySwap houdt regelmatig community-evenementen, airdrops en andere promoties die de betrokkenheid en adoptie stimuleren.

 

WOOFi logo, DEX

WOOFi

WOOFi is een DEX die de liquiditeit van gecentraliseerde crypto-handelsbeurzen (CEX’en) koppelt aan DeFi. Deze DEX biedt goedkope swaps, minimale slippage en een handelservaring vergelijkbaar met die van gecentraliseerde exchanges, terwijl gebruikers de volledige controle houden over hun activa. WOOFi ondersteunt cross-chain swaps over verschillende blockchainnetwerken, waardoor transacties snel en naadloos kunnen worden uitgevoerd. De unieke functies van WOOFi omvatten hoge liquiditeit voor handel, perpetual futures en mogelijkheden voor passief inkomen via zogenaamde ‘Supercharger-pools’. In deze Supercharger-pools kunnen gebruikers inkomsten genereren, zonder risico op impermanent loss.

WOO-tokens

Ook WOOFi heeft zijn eigen native token: WOO. Met het WOO-token kunnen gebruikers staken, beloningen verdienen en handelskostenkortingen ontvangen. WOOFi maakt gebruik van geavanceerde technologie, waaronder de synthetic proactive market maker (sPMM), die gebruikers beschermt tegen slippage en sandwich-aanvallen tijdens transacties.

Sandwich-aanval

Een sandwich-aanval is een type front-running-aanval waarbij een aanvaller gebruikmaakt van een transactie die al in de wachtrij van een blockchain staat. De aanvaller plaatst eerst een transactie vóór de originele, die hij vervolgens beïnvloed, en daarna een tweede transactie erna. Dit creëert een ‘sandwich’ rond de originele transactie. Het doel van een dergelijke aanval is om de prijs van de verhandelde crypto-activa te manipuleren. Eerst koopt de aanvaller het activum op (waardoor de prijs stijg), waarna de originele gebruiker het activum koopt tegen een hogere prijs. Vervolgens verkoopt de aanvaller de cryptocurrency na de originele transactie, waardoor de prijs weer daalt en hij winst maakt. Dit proces gaat snel en automatisch, zonder dat de gebruiker het merkt.

Meerdere netwerken

WOOFi is vooral geschikt voor handelaren die op zoek zijn naar een efficiënte en veilige manier om te handelen in de DeFi-ruimte. Deze DEX biedt lage transactiekosten en een gebruiksvriendelijke interface. Door de voordelen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde modellen te combineren, streeft WOOFi ernaar om een veilige, efficiënte en kosteneffectieve ervaring te bieden voor DeFi-handelaren. De cross-chain swaps en yield farming-mogelijkheden zijn vooral aantrekkelijk voor gebruikers die meerdere netwerken willen gebruiken en passief inkomen willen genereren.

Dfyn logo

Dfyn

Dfyn is een DEX die zich richt op het aanbieden van cross-chain handelsmogelijkheden. Dit platform maakt gebruik van een unieke technologie die snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt. Dfyn is gebouwd op het Polygon-netwerk en integreert functies van verschillende blockchainnetwerken. Hierdoor kunnen gebruikers hun tokens van verschillende ketens naadloos verhandelen. Ook Dfyn biedt liquiditeitpools aan, waar gebruikers hun crypto-activa kunnen storten en in ruil daarvoor liquiditeitsbeloningen kunnen verdienen. De platforminterface is gebruiksvriendelijk en biedt verschillende handelsparen, waaronder populaire tokens zoals USD Coin (USDC) en WETH.

Routerprotocol-technologie

Een van de meest interessante functies van Dfyn is de routerprotocol-technologie. Dit protocol optimaliseert de handelsroutes en minimaliseert de kosten voor gebruikers. Het platform blijft zich ontwikkelen en introduceert voortdurend nieuwe functies om de handelservaring te verbeteren. Dfyn is vooral geschikt voor handelaren die op zoek zijn naar een efficiënte en toegankelijke handelservaring.

DFYN-tokens

Dfyn heeft zijn eigen native token: DFYN, dat een belangrijke rol speelt binnen het netwerk. Het DFYN-token wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het belonen van gebruikers, het faciliteren van transacties en het stimuleren van liquiditeit op het platform. De totale voorraad van DFYN-tokens is vastgesteld op 250 miljoen tokens.

 

Lydia Finance logo, DEX

Lydia Finance

Lydia Finance is een opkomende DEX die gebruikmaakt van een AMM. Het DeFi-platform biedt diensten aan zoals yield farming en staking. Lydia Finance is gebouwd op het Avalanche-netwerk, waardoor transacties snel en kostenefficiënt kunnen worden uitgevoerd. Gebruikers kunnen hun crypto-activa inzetten, poolen en verdienen met de native token LYD. Dit token biedt verschillende voordelen, waaronder het ontvangen van beloningen voor deelname aan het platform. Lydia Finance is geschikt voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

Pangolin logo, DEX

Pangolin

Pangolin is een DEX die zich richt op de Avalanche-blockchain. Deze gedecentraliseerde handelsbeurs biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency’s te verhandelen via een gebruiksvriendelijke interface. Dit platform is volledig gericht op de community en heeft zijn eigen native token PNG. Het PNG-token wordt onder meer gebruikt voor governance en beloningen. Ook Pangolin maakt gebruik van een AMM-protocol, waarmee gebruikers tokens kunnen verhandelen tegen crypto-activa in liquiditeitspools. Gebruikers kunnen liquiditeit bieden door twee activa in de pools te storten, waarna ze een deel van de handelsvergoedingen verdienen. De Pangolin-DEX biedt multi-chain-functionaliteit en verschillende mogelijkheden waaronder swaps, staking en farming.

Staking- en farming-rendementen

Gebruikers van Pangolin kunnen eenvoudig tokens ruilen, zoals Avalanche-tokens en Ethereum-tokens. Het platform biedt aantrekkelijke staking- en farming-rendementen. Dankzij de multi-chain-functionaliteit kunnen gebruikers tokens tussen verschillende netwerken verplaatsen van de platformondersteuning voor BridgeSwap. Pangolin heeft lage transactiekosten, vergeleken met andere Ethereum DEX’s zoals Uniswap. De transacties op dit platform worden snel verwerkt, waardoor gebruikers optimaal kunnen profiteren van marktkansen.

 

Jupiter logo, DEX

Jupiter

Jupiter is een DEX die snelle en veilige crypto-handelsmogelijkheden biedt. Gebruikers kunnen direct handelen vanuit hun eigen wallet. Deze gedecentraliseerde handelsbeurs maakt gebruik van geavanceerde blockchaintechnologieën om transparante en efficiënte transacties mogelijk te maken. De liquiditeit wordt geleverd via een poolstructuur, waar gebruikers hun crypto-activa kunnen storten en in ruil daarvoor beloningen kunnen verdienen. Jupiter biedt een vloeiende handelservaring, zelfs bij hoge volatiliteit.

JUP-token

De Jupiter-DEX hanteert lage transactiekosten en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Deze exchange ondersteunt verschillende crypto-activa, waardoor handelaren de flexibiliteit hebben om meerdere cryptocurrency’s te verhandelen. Jupiter heeft zijn eigen native token: JUP, dat een belangrijke rol speelt op het platform. Gebruikers kunnen JUP-tokens inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het verdienen van beloningen of het verkrijgen van stemrecht binnen de governance van het netwerk. Tevens kan JUP worden gebruikt voor transactiekosten en als beloning voor het verstrekken van liquiditeit in de verschillende pools van het platform. Hiermee stimuleert Jupiter de deelname en wordt er een sterk en betrokken ecosysteem gerealiseerd.

 

Blockchain

 

Verschuiving op de cryptomarkt

De opkomst van DEX’en markeert een aanzienlijke verschuiving op de cryptomarkt en biedt allerlei voordelen die zowel beginnende als doorgewinterde handelaren aanspreken. Door een verbeterde beveiliging, grotere controle over crypto-activa, lager kosten en een betere toegankelijkheid, is een DEX een aantrekkelijke optie voor iedereen die wil handelen met cryptocurrency’s, zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde tussenpersonen. Naarmate de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen, zullen deze gedecentraliseerde exchanges waarschijnlijk een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor wordt innovatie in de crypto-industrie gestimuleerd en de toegang tot financiële diensten wereldwijd uitgebreid.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).